Recent Nieuws

Ceylin Alvarado opent seizoen met knappe derde plaats

Sep 16 , 2018

Met de Brico Cross op en rond de iconische Muur van Geraardsbergen stond de eerste A-veldrit van het nieuwe seizoen op het programma. Ceylin Alvarado sleepte bij de dames meteen een podiumplaats in de wacht, Tom Meeusen werd elfde. Bij de beloften leek Jens Dekker op weg naar de overwinning, tot hij uiteindelijk ten val kwam en moest opgeven.

Bij de dames stond er op de Muur van Geraardsbergen geen maat op de Italiaanse kampioene Eva Lechner. De strijd om de overige podiumplaatsen daarentegen bracht wel spanning. Ook Ceylin Alvarado mengde zich in de debatten.

Ceylin probeerde op eigen houtje de kloof met Lechner te dichten maar dat lukte niet. Toch forceerde Alvarado een kloof met de andere achtervolgende dames. Enkel de andere Italiaanse dame Alice Maria Arzuffi ging er uiteindelijk nog over. Een derde plaats dus als eindresultaat voor Ceylin.

“Dit is mooi om het seizoen mee te openen”, reageerde Ceylin achteraf glunderend. “Ik had het niet verwacht hoor maar na mijn goede start had ik meteen het gevoel dat er wel het een en ander mogelijk was.”

“Ik kon stelselmatig opschuiven en plots kwam ik dan op de derde plaats terecht. Ik heb toen gewoon mijn eigen wedstrijd afgewerkt en dat bleek de juiste tactiek. Het voelt goed om zo aan het seizoen te kunnen beginnen. Hopelijk kan ik die lijn nu doortrekken.”

Net geen top-10 voor Tom Meeusen

Terwijl Mathieu van der Poel geniet van welverdiende rust en broer David en Marcel Meisen de EKZ Cross Tour in Baden (Zwitserland) afwerkten, verdedigde Tom Meeusen onze kleuren in Geraardsbergen.

Tom kende geen al te beste start maar kwam halverwege wel aansluiten in een grote achtervolgende groep. Toch moest hij daar de rol even later opnieuw lossen, mede door een probleem met zijn ‘shifter’. Uiteindelijk finishte Tom als elfde.

“Niet helemaal ontevreden”, klonk het. “Ik heb het altijd erg lastig in de eerste wedstrijden en zeker op zo’n snelle omlopen. Toch had ik een goed gevoel te pakken en het ging eerlijk gezegd toch ook al wat beter dan vorig seizoen.”

Val houdt Jens Dekker van overwinning

Bij de beloften was Jens Dekker op weg naar zijn derde overwinning van het seizoen, maar een stevige valpartij in ‘dé’ afdaling besliste er anders over. Jens moest met zijn schouder uit de kom, de wedstrijd staken. “Gelukkig heb ik wel niets gebroken”, kwam het goede nieuws achteraf. “Maar maandag moet ik toch het kapsel laten controleren.”

Ook Niels Vandeputte – gisteren nog tweede op het Antwerps kampioenschap in Vorselaar – kwam in actie. Niels miste zijn start en moest al vlug achtervolgen. Uiteindelijk kwam hij nog terug tot op plaats dertien.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image