Recent Nieuws

Mathieu van der Poel snelt naar overwinning in Meulebeke

Okt 06, 2018

Het was meteen raak voor Mathieu van der Poel in de Brico Cross in Meulebeke. Bij zijn rentree in het veld snelde hij meteen naar de overwinning. Al ging dat wel niet zo makkelijk als gehoopt. “Het is leuk om aan te knopen met een overwinning, maar ik heb nog crossritme nodig om in topvorm te geraken.”

Onder een loden zon schoten de renners pijlsnel uit de startblokken in Meulebeke. Van der Poel nam de kopstart, maar het was Eli Iserbyt die als eerste ging aanvallen. Door zijn manoeuvre ontstond er een kopgroepje van vier renners. Wout Van Aert, Quinten Hermans, Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel besloten de wedstrijd hard te maken.

Van der Poel vond dan dat het niet snel genoeg ging en besloot om te versnellen. Hij sloeg snel een kloofje van tien seconden. Met nog een halve koers te gaan, kreeg hij geen seconde voorsprong extra cadeau. Het achtervolgende groepje onder leiding van Van Aert hield hem voortdurend in het vizier. Het bleef spannend tot de laatste ronde, maar van der Poel wist zijn voorsprong te verdedigen.

“Ik ben heel blij dat ik hier mijn seizoen kan starten met een overwinning”, legt van der Poel uit. “Het was heel warm en dat maakte de cross lastiger dan verwacht. Het was niet makkelijk om mijn voorsprong te verdedigen. Ik zat echt op de limiet, maar het lukte omdat ik hier een parcours terugvond dat me lag. Ik voel dat ik in orde ben, maar ik heb mijn niveau van vorig jaar nog niet bereikt. Daarvoor heb ik nog wat crossritme nodig.”

Net geen top-3 voor Ceylin Alvarado

Ook bij de vrouwen was het een wedstrijd om U tegen te zeggen. Ceylin Alvarado reed samen met Sanne Cant, Loes Sels en Ellen Van Loy weg. Ze bleven een hele race samen tot Cant in de laatste ronde versnelde. Alvarado zat te ver en kon niet reageren. In de spurt werd ze uiteindelijk vierde.

David van der poel wint in Lutterbach

In het Franse Lutterbach maakte David van der Poel het feestje compleet. Hij won de lastige race. Ook Loris Rouiller reed er mee met de profs. Hij werd knap negende.

English reaction - Mathieu van der Poel

“I'm happy to start my season with a win”, says van der Poel. “It wasn't easy to win here. The race was really hard. I was lucky that the track suited me well! I'm feeling good, but not as good as last year. I still need some more races to reach that level!"

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image