Recent Nieuws

Twee op twee voor Mathieu van der Poel

Okt 07, 2018

Europees kampioen Mathieu van der Poel heeft in Ronse zijn tweede veldrit van het seizoen gewonnen. Hij keek lange tijd de kat uit de boom en versnelde pas een paar ronden voor het einde. “Ik wist dat ik een afwachtende koers moest rijden om het hier af te maken.”

De wedstrijd in Ronse bleef lang gesloten. Om de beurt deelde iemand een prikje uit, maar niemand geraakte echt weg. Met een vijftal renners gingen ze de laatste ronden in. Toen besloot Mathieu van der Poel dat het tijd was om zijn kaarten op tafel te leggen. Hij zette fel aan en reed snel een voorsprong van tien seconden bij elkaar. Die kon hij stelselmatig uitbreiden en zo snelde hij naar zijn tweede overwinning van het seizoen.

“Twee op twee. Het is natuurlijk mooi om je seizoen zo te beginnen”, begint van der Poel. “Ik wist dat het niet makkelijk ging worden om hier te winnen. Afwachtend koersen was dus de boodschap en dat heb ik ook gedaan. Het is een van de crossen met de meeste hoogtemeters van het seizoen. Bovendien heb ik hier nog nooit kunnen winnen. Ik ben dus heel blij dat het me nu wel gelukt is. Mijn conditie is dus toch niet zo slecht als ik dacht. Ik ben nu 80% in orde en weet dat ik kan beginnen bouwen.”

Dekker wint bij de beloften

Ook Jens Dekker paste de afwachtende techniek toe. Hij keek een halve koers de kat uit de boom en ging dan versnellen. Niemand kon hem volgen en dus soleerde hij na de overwinning.

“Het was zeker niet makkelijk om hier te winnen”, legt Dekker uit. “Door mijn schouderblessure die ik opliep in Geraardsbergen heb ik amper kunnen trainen. Ik had het dus echt zwaar vandaag. Maar ik heb alles gegeven en dat volstond voor de overwinning hier.”

Alvarado vierde bij de dames

Ook Ceylin Alvarado reed een dijk van een koers. Van bij het begin van de wedstrijd reed ze attent mee voorin. Een elitegroepje met Vos, Annemarie Worst, Arzuffi, Van Loy en Alvarado reed weg. De vijf waren aan elkaar gewaagd. Maar Vos kwam net iets scherper voor de dag. Ze viel in de laatste ronden aan en reed solo naar de overwinning. Het Steylaerts-777 duo Worst-Arzuffi probeerde met een ultieme poging nog naar Vos terug te rijden. Maar dat lukte niet. Ze werden 2 en 3. Daarachter finishte Alvarado knap als vierde.

Rouiller pakt overwinning in Aigle, David van der Poel 2e

Onze belofte Loris Rouiller heeft de EKZ-cross in Aigle op zijn naam geschreven. Ook hij soleerde naar de overwinning. Hij verstevigt zo zijn leidersplaats in de EKZ Cross Tour. Ook David van der Poel reed in Aigle. Hij werd na zijn overwinning gisteren tweede.

English reaction - Mathieu van der Poel

“Two wins out of two races. That’s nice to start the season. It wasn’t easy to win here. The track is hard. That’s why I waited until the end to attack. It’s my first win here in Ronse and I’m really happy. My shape is better than I thought!”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image