Recent Nieuws

Mathieu van der Poel scoort meteen in zijn ‘eerste’ wereldbeker

Oct 21 , 2018

Europees kampioen Mathieu van der Poel zet zijn zegetocht verder. De Nederlander won zaterdag al in Boom en ook een dag later in het Zwitserse Bern (3e manche van de wereldbeker) kon hij zegevieren. Het is zo al zijn vijfde zege van het seizoen.

De beste start was voor Wout van Aert. De wereldkampioen ging er pijlsnel vandoor en enkel Mathieu van der Poel en Daan Soete konden zijn spoor volgen. Lang bleef het drietal echter niet samen want in de derde ronde zag MVDP zijn kans schoon om de rest onder druk te zetten.

Van der Poel slaagde meteen een kloof en weg was hij. Het verschil met Van Aert werd nooit groter dan vijftien seconden maar MVDP hield wel stand. Zo reed hij in Bern dus naar zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen, nadat hij de twee Amerikaanse manches eerder op het seizoen aan zich voorbij liet gaan.

“Ik was in het begin wat terughoudend”, klonk Van der Poel achteraf in zijn reactie. “Ik voelde mij niet te denderend in de beginfase en het duurde een tijdje vooraleer ik echt in de wedstrijd kwam. Wout daarentegen vertrok héél snel, ik voelde toen al snel dat ik gisteren ook had gereden.”

“In de derde ronde begon het dan toch te beteren. Ik had meteen een kloofje, al was het erg lastig om dat verder uit te bouwen op zo’n parcours. Ik vond het wel een fijne cross, ik ben fan van het veldrijden hier in Zwitserland. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft.”

Ook Tom Meeusen mocht terugkijken op een degelijke wedstrijd, hij werd twaalfde in Bern. David van der Poel kende een moeilijke dag en strandde op plaats 21. Duits kampioen Marcel Meisen miste zijn start compleet en gooide daarna – met ziektekiemen - de handdoek in de ring.

Ceylin del Carmen Alvarado knap vijfde en beste belofte

Bij de dames werd het opnieuw een strijd om duimen en vingers bij af te likken. Ceylin del Carmen Alvarado maakte een sterke indruk door uit de achtergrond terug te komen en zo mee te spelen in de voorste regionen. In de spurt tegen wereldkampioene Sanne Cant moest ze wel de duimen leggen maar uiteindelijk werd het een meer dan verdienstelijke vijfde plaats. Met dat resultaat was ze meteen ook de beste belofte.

Niels Vandeputte imponeert en wordt achtste

Bij de beloften was Niels Vandeputte onze beste man op de achtste plaats. Niels moest vertrekken vanop de vierde startrij maar schoof daarna sterk op. Uiteindelijk ging hij in de finale nog over ploeggenoot Jens Dekker en werd hij achtste. Jens – die in het eerste wedstrijddeel meestreed voor het podium - sloot af als negende. Onze Zwitser Loris Rouiller die voor thuispubliek mocht crossen kende een mindere dag en werd 22ste.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image