Recent Nieuws

Mathieu van der Poel schiet derde keer raak in Telenet Superprestige

Okt 28, 2018

Mathieu van der Poel heeft ook de derde manche in de Telenet Superprestige gewonnen. Hij reed na vijf minuten weg en rondde zijn geweldige solo af. Ik had een super goede dag vandaag. Ik trek met veel vertrouwen naar de Koppenberg en het EK.

Vijf minuten. Zo lang duurde het vooraleer Europees kampioen Mathieu van der Poel zijn duivels ontbond. Achter hem werd er getwijfeld en dat zorgde ervoor dat MVDP een mooie kloof kreeg. Heel de wedstrijd lang reed hij een halve minuut voor het achtervolgende groepje uit.

Ik wist dat ze niet meer konden terugkeren eens ik 30 seconden voorsprong had, vertelt van der Poel. Ja, er was die wind waar iedereen bang van was, maar eigenlijk viel die goed mee. Het was leuk om hier te koersen, zeker omdat ik ook nog eens een goed gevoel had. Dat geeft vertrouwen naar volgende week toe. Ik wil mijn titel heel graag verlengen.

Alvarado beste belofte

Ook bij de dames was het een geslaagde wedstrijd voor ons team. Ceylin Alvarado kon lang volgen in de kopgroep, maar moest in de laatste rondes Marianne Vos en Annemarie Worst laten rijden. Ze werd vijfde en beste belofte en blijft ook leider in het algemeen klassement U23.

Het is zeker geen slecht resultaat, maar heel tevreden ben ik niet, legt Alvarado uit Ik had het gevoel dat er meer in zat. Het gevoel was wel niet slecht. Ik voel me klaar voor het EK van volgende week. Ik ben elke keer al de beste belofte geweest, dus ik moet niemand vrezen.

English reaction - Mathieu van der Poel

I had a fantastic day today. I attacked in the first lap and suddenly I was all alone. The chasing group was hesitating and the gap got bigger and bigger. I knew it would be difficult for them once I had a gap of 30 seconds, so I kept pedaling. Everyone feared the wind, but actually it was not that bad. I managed to finish my solo and Im happy. Im looking forward to the European Championships next week where I want to win again!

Foto photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image