Recent Nieuws

Ceylin Alvarado en Mathieu van der Poel grijpen Europese veldrittitels

Nov 4 , 2018

Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado hebben in Rosmalen de Europese veldrittitels in de wacht weten te slepen. Ceylin domineerde van start tot finish en ook Mathieu van der Poel begon al na twee ronden aan zijn onemanshow.

De dag begon uitstekend voor Corendon-Circus. Bij de dames beloften was Ceylin del Carmen Alvarado de uitgesproken topfavoriete, en die favorietenrol bevestigde ze ook. Ceylin nam van in de start het heft in handen en bouwde haar voorsprong stelselmatig uit.

Uiteindelijke finishte ze solo en greep ze op die manier haar eerste Europese kampioenentrui ooit. “Dit is een prachtige dag”, reageerde Ceylin achteraf. “Al van bij de start liep het erg lekker. Inge Van der Heijden kwam nog even dicht maar uiteindelijk kon ik de kloof dan toch uitbouwen.”

Geen medailles bij de beloften: Turner verrast met vierde plaats

Bij de beloften verraste een sterke Ben Turner met een knappe vierde plaats. Turner streed zowat de volledige wedstrijd voor de meest ondankbare plaats. Jens Dekker viel in de finale nog wat terug en werd negende. Onze Zwitser Loris Rouiller werd tiende nadat hij twee keer ten val kwam. Niels Vandeputte kende een offday en werd 22ste.

Van der Poel pakt tweede opeenvolgende Europese titel

Naast Ceylin, pakte ook Mathieu van der Poel de Europese titel. Hij verlengde nadat hij ook vorig jaar in Tabor won. Na goed twee ronden ging Van der Poel er al vandoor en begon hij aan een zoveelste onemanshow.

“In de beginfase was het wel meteen alle hens aan dek omdat Wout van Aert fel van leer trok. Ik wilde de kloof snel dichten, want dat was meteen een cruciaal moment. Gelukkig slaagde ik daar vrij snel in.”

“Toen ik bij Van Aert kwam wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk wegrijden. Ik heb mijn aanval dan op één van de lange rechte stroken geplaatst. Dat bleek een goed moment. Ik ben blij dat ik mijn titel kan verlengen, het is een mooie trui waar ik graag in rijd.”

Broer David van der Poel reed naar een dertiende plaats, Duits kampioen Marcel Meisen kende een sterke start maar kwam al in de openingsronde zwaar ten val. Uiteindelijk had hij te veel last na zijn crash en moest hij opgeven.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image