Recent Nieuws

Corendon-Circus domineert in Hamme

Nov 18, 2018

Mathieu van der Poel heeft in de Flandriencross in Hamme zijn elfde overwinning van het seizoen geboekt. Tom Meeusen werd 44 seconden na hem tweede. MVDP verkleint zijn achterstand in het algemeen klassement van de DVV Verzekeringen Trofee tot minder dan twee minuten.

Mathieu van der Poel schoot als een pijl uit de startblokken in Hamme. In zijn wiel volgde Tom Meeusen die van op de tweede rij naar de tweede positie knalde. Achter hen viel een gaatje. De Corendon-Circus tandem zag dat en twijfelde niet. Mathieu van der Poel ging als een gek te keer en Tom Meeusen beet zich vast in zijn wiel. Al snel bedroeg hun voorsprong een halve minuut. Meeusen smeekte MVDP om alleen door te gaan, maar hij nam Meeusen mee. Na zes ronden bedroeg hun voorsprong 1 minuut 30. Toen was de kaars uit bij Meeusen. MVDP zette door en ging nog sneller rijden om zijn achterstand in het algemeen klassement van de DVV Verzekeringen Trofee te verkleinen. Zo soleerde hij naar de overwinning. 44 seconden later bolde Tom Meeusen doodmoe, maar dolgelukkig over de streep.

“Ik ben enorm blij met deze tweede plaats”, zegt Meeusen. “Ik zei nog maar pas tegen Mathieu dat ik nog eens graag twee rondjes in zijn wiel wilde koersen. Ik dacht nooit dat dit vandaag ging gebeuren. Ik moest starten van op de tweede rij en dan is het moeilijk om meteen vooraan te geraken. Maar vandaag was mijn start perfect en ik zat meteen in zijn wiel. MVDP pakte mij mee en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Afzien heeft vandaag een andere dimensie gekregen voor mij.”

Dat Meeusen en MVDP de wedstrijd zo zouden domineren, had ook van der Poel niet verwacht. “Bij de vrouwen bleef de wedstrijd goed gesloten”, zegt MVDP. “Ik had bij ons dus ook zo’n wedstrijdverloop verwacht. Maar Tom en ik kregen meteen een groot gat en dan heb ik niet getwijfeld. Ik heb hem zo lang mogelijk proberen mee te nemen en twee ronden voor de finish wist ik wel dat zijn tweede plaats veilig was. Hij had toen al drie keer geroepen dat ik alleen moest doorgaan (lacht). Ik ben dan nog vol gegaan om mijn achterstand in het klassement te verkleinen en dat is gelukt. Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd. Ik denk dat ik mijn topvorm te pakken heb. Dit was een van mijn beste dagen op de fiets.”

Ben Turner geeft op na zware val

Bij de beloften kende Ben Turner minder geluk in de Flandriencross. De leider in het algemeen klassement schoot als een raket uit de startblokken, maar kwam zwaar ten val in de eerste bocht. Hij kroop nog wel terug op zijn fiets, maar moest de wedstrijd verlaten. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

David van der Poel wint in Hitnau

Niet alleen in Hamme was onze ploeg aan het feest. David van der Poel won de EKZ-cross in Hittnau. Hij soleerde er naar de overwinning. Hij blijft ook leider in het algemeen klassement van de EKZ Cross Tour.

English reaction - Mathieu van der Poel

“Tom and I had a gap after the first lap. I decided to keep pushing and wanted to take Tom with me. We managed to increase our lead. After six laps we had a gap of 1 minute and 30 seconds. I knew that Tom was safe for the second place. So I went full to come closer in the GC. I’m now less than 2 minutes behind Toon Aerts in the GC so I’m happy. I had one of my best days on the bike ever. ”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image