Recent Nieuws

Van der Poel trekt met goed gevoel op stage, Dekker derde bij beloften

Nov 25, 2018

De sneltrein Mathieu van der Poel dendert verder. Na zijn zege zaterdag in Wachtebeke, domineerde de Nederlander ook de wereldbekermanche in Koksijde. Eerder op de dag werd Jens Dekker derde bij de beloften. Ceylin del Carmen Alvarado reed naar een vierde plaats bij de dames.

Een halve ronde bleef het spannend in de duinen van Koksijde maar daarna was het opnieuw showtime voor Van der Poel. De Europese en Nederlandse kampioen soleerde naar zijn dertiende zege van het seizoen en zou uiteindelijk met een voorsprong van 25 seconden finishen.

“Opzet geslaagd. Nog eens één uur vollebak gaan om op die manier met een goed gevoel op stage te kunnen vertrekken. Dat is gelukt. Heel simpel was het wel niet vandaag. Als je als eerste aan een zandstrook begint zijn alle sporen weg. Dat is frustererend en maakt het lastig.”

Van der Poel trekt volgende week vrijdag naar het Spaanse Benicassim voor een tussentijdse stage. “Vooral met het oog op duurtrainingen voor het wegprogramma dat ik volgend jaar wil afwerken. Trainingen van zes tot zeven uur zullen er zeker tussenzitten.” MVDP maakt zijn rentrée op 15 december in de Scheldecross.

Verder werd Tom Meeusen elfde, Duits kampioen Marcel Meisen volgde iets verderop als twaalfde. David van der Poel zakte in de finale wat door het ijs en moest vrede nemen met een zestiende stek.

Dekker verrast bij beloften, Alvarado mist net podium

Bij de beloften maakte Jens Dekker zijn wederoptreden na twee weken inactiviteit. De Nederlander blesseerde twee weken geleden zijn knie en bleef langetijd van de fiets. Hij verraste vandaag met de een derde plaats. “Dat had ik niet verwacht. Dat geeft natuurlijk vertrouwen en moed, hopelijk kan ik die lijn doortrekken.”

Ook onze Brit Ben Turner onderstreepte vandaag zijn goede conditie. Hij werd knap vierde nadat hij zowat de hele wedstrijd mee de debatten aanvoerden voor de podiumplaatsen. Met Niels Vandeputte als zevende stond er nog een derde man in de top tien. Hij sprint in het klassement van de WB zelfs naar plaats drie. Loris Rouiller zit in een dip en kwam niet verder dan een 22ste plaats.

Bij de dames tot slot imponeerde Ceylin del Carmen Alvarado alweer. Ceylin werkte een ijzersterke finale af en streed met Europees kampioen Annemarie Worst voor de derde en overige podiumplaats. Uiteindelijk verloor ze de spurt en werd ze dus vierde.

“Balen dat ik weer net naast dat podium val, maar vierde in een wereldbeker worden is mooi. Dat ik de beste belofte ben is mooi meegenomen maar prioritair voor mij is wel het resultaat bij de elites. Ook ik trek bovendien op stage, dat zal deugd doen.”

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image