Recent Nieuws

Net geen podium voor Marcel Meisen in Hasselt

Dec 01, 2018

Duits kampioen Marcel Meisen is vierde geworden in de GP Hasselt. Na een sterke inhaalrace viel hij net naast het podium. Net na hem werd Tom Meeusen vijfde. David van der Poel eindigde op de zevende plaats.

Het was Kevin Pauwels die als een duivel uit een doosje aan de kop van de wedstrijd verscheen. Hij maakte de koers van in de eerste ronde hard en sloeg al snel een kloofje. David van der Poel en Eli Iserbyt volgden op korte afstand. Maar Pauwels leek wel een super dag te hebben en breidde zijn voorsprong ronde per ronde uit. Er vormde zich een achtervolgend groepje met onder meer Tom Meeusen en David van der Poel. Het Corendon-Circus duo deed er alles aan om de voorsprong te verkleinen maar kwam niet korter. Op die manier snelde Kevin Pauwels naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Achter hem zakten David van der Poel en Tom Meeusen er een beetje door. Het duo moest Jens Adams en Eli Iserbyt laten rijden. Wie er niet doorzakte, was Marcel Meisen. Die kwam van uit de achtergrond nog aansluiten bij van der Poel en Meeusen. Hij probeerde zelfs nog naar Adams en Iserbyt toe te rijden, maar dat lukte net niet. Hij werd vierde op vijf seconden van de derde, Eli Iserbyt.

“Mijn start was niet slecht”, begint Meisen. “Ik dook als vierde het veld in. Maar dan werd de gashendel volledig opengetrokken en verloor ik wat plaatsen. Ik begon sneller te rijden naargelang de wedstrijd vorderde, maar het was moeilijk om in te halen op dit parcours omdat er eigenlijk maar een spoor was. Ik voelde me wel goed en de vorm is ook goed. Daarom kon ik toch nog opschuiven. In de laatste ronde kreeg ik de derde plaats nog in het vizier. Ik had echt gehoopt dat ik die nog kon pakken, maar dat lukte net niet. Ik ben dus wel teleurgesteld. Het podium was echt mijn doel vandaag.”

English reaction - Marcel Meisen

“My start was good. But the other riders went full gas during the first laps. That’s why I lost some places. But I felt great an tried to come back. It was difficult because there were a lot of single tracks. But my shape is good, that’s how I managed to come back. Suddenly I was in 4th position and I tried to close the gap on the third, Eli Iserbyt. But the last lap was too short. I ended 4th, 5 seconds behind Iserbyt. I’m not happy. The goal was to reach the podium. My shape is good, so I’m looking forward to the next races.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image