Recent Nieuws

Mathieu van der Poel wint Loenhout en nadert tot op elf seconden in DVV-trofee, Ben Turner zegeviert bij de beloften

Dec 28, 2018

Mathieu van der Poel wint Loenhout en nadert tot op elf seconden in DVV-trofee, Ben Turner zegeviert bij de beloften Nummer negentien is een feit! Mathieu van der Poel boekte in de Azencross van Loenhout alweer de zege. De ‘flying Dutchman’ reed al in de openingsronde weg. In het klassement van de DVV-trofee nadert hij nu ook tot op elf seconden van Toon Aerts. Bij de beloften was Ben Turner aan het feest.

Van der Poel voorspelde voor de wedstrijd een gesloten en erg tactische wedstrijd, maar dat idee ontkrachtte hij zelf al na de openingsronde. Van der Poel gooide op een Formule 1-omloop al in de beginfase een stevig bommetje. Na een slipper kwamen de achtervolgers opnieuw naderen tot op vijf seconden, maar uiteindelijk slaagde niemand erin om de kloof te dichten.

Van der Poel zette stevig door met het oog op het klassement. Uiteindelijk hield hij aan de finish veertig seconden over. Reken daarbij ook nog de vijftien bonificatieseconden die hij in de tweede ronde greep, en dat brengt MVDP in het klassement tot op elf seconden.

Van der Poel achteraf: "Ik had niet verwacht dat ik hier zo'n lange solo succesvol zou afronden. Zeker niet na het wedstrijdverloop in de andere crossen. Een paar jaar geleden won Toon hier, dat was ook na zo'n snelle cross. Of ik een goede toneelspeler ben? Nee, ik heb mezelf vandaag echt wel een beetje verbaasd." Ook Tom Meeusen pakte in Loenhout uit met een straf nummer. Hij werd vijfde!

Beloften domineren

Bij de beloften spanning troef! Een groep van zestien zou uiteindelijk strijden voor de zege. Onze Brit Ben Turner bleek de snelste van het pak, onze Zwitser Loris Rouiller werd knap derde. Niels Vandeputte eindigde als achtste.

"Of ik ooit al een veldrit heb gewonnen na een massasprint? Ik wist van bij de start al dat de wedstrijd beslist zou worden in een sprint", lachte Turner. "Het ging zo snel dat het bijna onmogelijk was om hier weg te geraken. Je moet al van een andere planeet komen om hier solo te winnen. Misschien lukt het Mathieu straks wel. Die is toch wel van een andere orde”, en zo bleek…

Bij de dames werd Ceylin Alvarado ‘pas’ zevende. Ceylin maakte nochtans lange tijd deel uit van de kopgroep, maar in de slotfase ging het te snel.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image