Recent Nieuws

Ceylin Alvarado en Mathieu van der Poel winnen na prachtige solo’s in Brussel

Jan 06, 2019

Feest voor onze ploeg vandaag in Brussel. Mathieu van der Poel pakte zijn 99ste zege bij de profs en ook Ceylin Alvarado nam de bloemen mee naar huis. Ze wonnen alletwee na een prachtige solo. Mathieu van der Poel leidt het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee nu met 58 seconden voorsprong.

De nieuwe wedstrijd in Brussel was technisch en daar leek van der Poel wel zin in te hebben. Hij reed letterlijk van start tot finish aan de leiding en pakt zo zijn 23ste overwinning van het seizoen.

“Het was een vrij technische wedstrijd hier in Brussel”, zegt van der Poel. “Het duurde even vooraleer ik de goede lijnen had gevonden. Ik voelde mijn benen ook van gisteren. Ik zit niet meer op mijn topvorm nu. Maar ik ben wel goed genoeg om ook volgend weekend te winnen en om opnieuw Nederlands kampioen te worden. Al blijft een kampioenschap iets speciaal en moet het altijd gereden worden.

Ook Alvarado neemt bloemen mee naar huis

Het kan goed zijn dat MVDP naar de dameswedstrijd heeft gekeken, want hij deed net hetzelfde als Ceylin Alvarado. De Europees kampioene bij de beloften trok van bij de start in de aanval en niemand zag haar nog terug.

“Ik ben echt super blij”, zegt Alvarado. “Ik sta hier echt van te kijken. Ik had nooit verwacht dat ik in de eerste ronde al meteen ging wegrijden. Toen ik zag dat ik een gaatje had, ben ik vol doorgegaan. Natuurlijk had ik bang dat ze gingen terugkeren, maar dat gebeurde niet. Zo win ik hier tussen de elites en dat doet me heel veel deugd. Het is een beloning voor al het harde werk. Ik voel me helemaal klaar voor de belangrijke maand die er nu zit aan te komen.”

English Reaction - Mathieu van der Poel

“It was a technical race here in Brussels. I couldn’t find the right lines in the first laps. My legs hurt from yesterday, so it was a hard race. I’m happy to take the win but my best shape is gone. Altough I feel good enough to take the win next week at the Dutch Championships.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image